File download
Send files
Remove all

Labtekniker för Admescope Sweden AB i Södertälje

21 December 2018

Admescope is looking for a lab technician for the Södertälje site. Fluent Swedish is a great benefit in this role, therefore this profile is posted in Swedish.

Om företaget

ADMESCOPE SWEDEN AB grundades som MetaSafe AB 2013 för att erbjuda analystjänster till läkemedelsindustrin. Vi är ett litet växande analyslaboratorium specialiserat inom mass-spektrometrisk analys av läkemedel. Vi utför metabolismutredningar och kvantitativa bioanalytiska bestämningar av läkemedel in vitro och in vivo. Våra data används för att stöda utvecklingen av säkra och effektiva läkemedel. I juni 2018 gick vi samman med ADMESCOPE OY, ett finländskt CRO som tillhandahåller service inom hela ADME området inom läkemedelsutveckling. ADMESCOPE SWEDEN ska fortsätta växa i Södertälje och söker därför en biomedicinsk analytiker eller liknande som kan jobba nära specialisterna i olika typer av studier.

Om tjänsten

Kandidaten förväntas bedriva laborativt arbete inom den analytiskt kemiska plattformen som har fokus på mass-spektrometri.
Arbetet omfattar hantering av metaboliska in vitro system i vilka metabolismstudier utförs enligt olika protokoll. Arbetet omfattar även hantering av andra biologiska matriser som upparbetas och förbereds åt specialisterna som utför LC-MS analyser.

Kandidaten förväntas utföra självständigt laborerande och rutinarbete inom läkemedelsmetabolism. Metodikerna är ofta manuella men delvis utvecklade för sk ”high-through-put” och kräver i bägge fallen stor noggrannhet, gott handlag och förmågan att planera sitt arbete väl. I arbetsuppgifterna ingår även delvis ansvar för upprätthållandet av ett funktionellt lab såsom hantering och uppdatering av rutiner och listor, beställning av kemikalier mm.

Vem söker vi?

• En biomedicinsk analytiker, laboratoritekniker eller liknande.
• Erfarenhet av experimentellt arbete på lab är meriterande.
• Bevandrad inom kemin är ett plus.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, förutsätts.

Du som söker ska vara välorganiserad och ansvarsfull. Det är viktigt att du är noggrann, kan samarbeta och har god kommunikationsförmåga samt en lösningsorienterad attityd. Du är flexibel och kan prioritera när situationen kräver.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via e-mail till Johanna.Haglund@admescope.com och ska innehålla följande dokument:
• Personligt brev
• Curriculum vitae (maximalt två sidor)
• Kontaktuppgifter på två till tre referenser
Endast de efterfrågade dokumenten i listan ovan ska inkluderas. Övrigt efterfrågas vid behov.
Ansökningstiden är löpande.
Vi ser fram emot din ansökan!
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 2019 Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Ort: Södertälje, Snäckviken
Land: Sverige
Kontakt: Johanna Haglund, vd +46 (0)767 797734

  • Application ends: 31.01.2019